Wednesday, February 20, 2008

Fail-X: Britney Spears di Sumpah??!

yer kwn2.. kembali lagi kita dalam Fail-X setelah entry yg terdahulu kita merungkai rahsia di sebalik isu mengigau, kali ini aku akan membawa kita menyelami isu seorang selebriti terkemuka antarabangsa yang aku rasakan telah terkena sumpahan iaitu Britney Spears.

'Omg, nervousnyer entry kali ni pasal I!' - Britney

Aku tau, sumer org mesti kenal Britney Spears yg bermula sbg kanak-kanak riang mouseketeers dgn justin n christina aguilera, kemudian menjadi ikon pop remaja yg ceria, kemudian menjadi wanita muda yg mencari identiti diri, dan seterusnya menjadi wanita di usia yg muda.. seterusnya menjadi wanita yg sudah x ceria dan hilang identiti diri... ape pulak lepas ni kak Britney???
'Lepas ni i tua laa pulak!! Susah sgt ke nk pikir sambungannye?' - nenek Britney

Kisah hidup Britney mendatangkan gelak tawa, simpati dan dan ada juga yg x kesah pun.. baek g masjid katanya... tapi.. aku menulis ni sekadar utk menunjukkan seolah-olah wujudnya sumpahan yg menyelubungi Britney.. (baca dlm nada Misteri Nusantara)

Eh, biar betul u ni Ismal! Saje nk buat havoc kan?? U ni suka sgt buat publisiti murahan!

haaaa... aku tau korg sumer mesti mcm ragu2 jek dgn statement aku tu.. aku pun bukanlah mengatakan bahawa ape yg aku tulis ni betul.. just that kebetulan2 yg terjadi membuatkan aku terpikir akan isu ni... hehehe.. tetiba aku supernatural..

anyway.. smbung cite.. sumpahan ape yg terkena britney ni??? sumpahan perut yg menggelebeyh ke? atau sumpahan terlupa memakai suar dlm?? atau sumpahan termengandung pastu x reti jaga anak sndr??
Ahhh.. mana ade i menggelebeyh! I ni rajin jogging..xkn menggelebeh laa! - Britney

ehemm..ehem...

sebenarnye.. Britney ni telah terkena sumpahan tajuk lagu-lagu dia sendiri!! ye kwn2.. hidup Britney ni ibarat telah dipengaruhi oleh lagu-lagu popularnya sendiri... klu x caye.. jom kita tgk cth2 lagu2 nya dan kaitan dgn kisah idupnya...

1. I'm a Slave for You

yer.. pada pendapat aku ini adlh punca utama kejatuhan Britney..semenjak berkenalan dgn Kevin Federline.. Britney seolah-olah meletakkan lelaki2 yg x guna ni benda utama dlm hidup dia.. karier dan kehidupannya sendiri ibarat terabai. Yolah.. org laen bercinta jugak tp xdelah terburu2 nk kawen.. nk dpt anak.. sbb kerjaya Britney yg menyanyi menari sumer tu mmg laa sepatutnya dia bz.. xde masa kot utk sumer2 tu.. but wut to do.. she chose to be a slave for them.. eh.. nape them??? yelaa.. lepas cerai dgn kevin.. britney skrg ni rapat dgn seorang paparazzi, Adnan Ghalib yg dikatakan hanya mahu mengikis harta bnda Britney sebagaimana Kevin dulu.. isk2
'Tetiba jek feeling mcm Dodi al-Fayed dgn Diana dulu! Jgn kemalangan sudeyhhh!' - Adnan

2. Baby One More Time

yaa.. ini mmg obvious! dah dpt seorg baby pun tak terjaga... tetiba Britney mengandung kali kedua.. ape ko igt ko kat Afrika?? x reti2 nk guna kondom ke.. pil pencegah kehamilan ke... tapi tidak.... konfem2 ko tgh mabuk kan waktu tu? Britney ni ibarat konfiden jek nk beranak ramai sdgkan media trus melaporkan kegagalan Britney menjaga anak-anaknya bilamana ade gmbr menunjukkan Britney memandu smbil Sean berada di atas riba.. itu belum lagi beberapa insiden Sean terjatuh dari dukungan Britney sendiri.. aishh... sian baby tu...

'Alryte.. so this round thingy is the car-wheel. Repeat it, Sean?' - mama Britney

'Dadaaa...' - Sean

'No no baby, one more time!' - mama Britney


3. Outrageous

setelah seringkali mendapat ulasan negatif dari pihak media.. Britney seolah-olah makin x heran dan terus jek membuat aksi-aksi outrageous seperti berparti bersama lindsay lohan dan paris (dua2 pun f*cked up jugak pun...) dan sumer ni makin berkemuncak apabila waktu Britney kua dari keta nk pegi parti dgn Paris... waktu langkah jek sblh kaki kua keta... media2 ibarat berpesta sakan menangkap gmbr Britney yg tidak berseluar dalam! OOOPSIIIEE!! pastu.. Britney juga membotakkan kepalanya dan mendapatkan tattoo... Britney jugak dlm masa yg sama terlibat dlm beberapa kemalangan di california wlupun dia xde lesen memandu.. uuu... sgt Outrageous!
'Pakai wig ni mesti paparazzi yg I lggr td igt I ni Pink, bukan Britney! hehehe' - Britney

4. Oops I did It Again

Britney tak penah berhenti membuat headlines.. macam-macam perkara buruk yg kerap diulangi oleh Britney... dari kisah dia kua masuk rehab.. kemudian kisah kua masuk kelab malam.. kua masuk mahkamah utk selesaikan custody over anak2 dia, kisah asek2 memecat pengurus dan bodyguard pun berlambak... Britney x penah cuba menyelesaikan benda2 ni dgn mudah... mesti ade jek problem... x dtg mahkamah lah, lari dari rehab lah... she keeps on doing it!

5.Toxic

Britney dpt jumpa anak-anak dia di waktu yg ditetapkan mahkamah.. dan waktu Kevin nk amek balik anak-anak derg.. Britney mengamuk n xnk serahkan Sean and jayden. So.. Kevin smpy terpaksa call police sumer.. lepas buat siasatan.. ropa-ropanya.. Britney ni di bwh influence dadah. TOXIC!!! :P selepas ujian makmal.. derg dapati punyalah pelbagai pil yg Britney amek dan kuantitnya dah patut membunuh Britney.. tapi yg lucunya... combination dadah-dadah tu sbnrnya yg menyelamatkan Britney... wah.. pandai Britney pilih pharmacist!

'Walau nk kene anta g hospital pun.. muka kene maintain masuk kamera!' - Britney gila

6. You Drive Me Crazy

yer... Britney akhirnya menjadik seperti org kurg siuman selepas pelbagai peristiwa buruk yg menimpa hidup dia.. sumer parti2.. x pakai underwear.. pakai baju pelik2 pegi kedai.. semuanya membawa kita ke saat yg boleh dijangka.. Britney menjadi gila. 31 Jan.. Britney dibwk ke hospital utk diletakkan di bwh jagaan kerana dia dikatakan membahayakan dirinya dan org sekelilingnya...
'Ahh.. bnyknya cahaya kelip2... Abg, jom kawen kat Vegas jom!' - Britney kurg siuman

fuh........... so.. cmne korg?? nmpk tak seolah-olah Britney ni telah disumpah oleh tajuk lagu-lagunya sendiri.. namun.. xde laa pulak aku nk kata lagu-lagu Britney sumer teruk. aku pun berharap andai kata lagu2 seperti Lucky, Born to Make You Happy dan Stronger pun boleh menyumpah hidup Britney seterusnya membawa sinar baru dlm hidupnya. walaupun suara britney ni pada aku xdelah sesedap mana.. tp aku akui yg Britney ni ada aura superstar and lagu-lagu dia pun mmg betul2 berhantu... sedap lah tu maknenyer!

Dapatkah kita Britney yg dulu? Yg selim melim.. yg hot?!

ape-apepun.. kita sumer ni manusia yg mempunyai kekurangan masing-masing.. hari ni maybe hari buruk Britney.. turn kita... kita tatau... so.. biarlah kisah hidup derg ni membawa pengajaran kepada kita yg laen... dulu aku pun slalu gak ketawa2kan Britney ni.. cakap dia bodoh sumer. tp skrg ni dah mcm kesian pulak kat dia..

I think, we need to call IndahWater to bring her out of all that shits! :P

4 comments:

iLLy said...

britney x jumpe lagi die nye prerogative... perhaps die nak gimme more or slip under the radar sbb da letih jadi cinderella in a bombastic love

:P

|sMa| said...

waaaa... melawan pulak illy ni eyh! tu lahh... i think she's just confused looking at the girl in the mirror but i know that someday she will understand..

illy-m said...

mesti lah... :P

it's Me Against The Music kan?

:P

FinZ said...

i think she's not a slave for those guys she just wants to hear them go OOH OOH BABY and make them her TOY SOLDIERS. plus, she's just waayy too OVERPROTECTED by her mom yang perasan diri dia HOT AS ICE! i guess she's just LUCKY to get all this attention kan? but then again, i don't think she goes all "DEAR DIARY" about it.